Hosted Exchange problemen opgelost.

Status: Storing is bijna verholpen.

Microsoft heeft bevestigd dat het proces is voltooid. Dit betekent dat er weer gemaild kan worden naar Microsoft-adressen zoals Hotmail en Outlook.com. De aankomende 24 tot 48 uur kan het nog zijn dat sommige e-mails bij de ontvanger als ongewenste mail worden gemarkeerd, vertraagd of niet aankomen. Dit zal na deze periode niet langer van toepassing zijn. E-mails komen nu aan bij de ontvangen en worden niet langer bij voorbaat geblokkeerd.


In het weekend van 21 januari heeft één onze klanten e-mail verzonden naar een groot aantal e-mailadressen welke door verschillende partijen aangemerkt zijn als spam. Hierdoor is een deel van ons Hosted Exchange platform op verschillende blacklists terecht gekomen. Het gevolg van deze blacklists is dat e-mail bij de ontvanger in het spamfilter terecht komt of in het ergste geval niet wordt afgeleverd. In dit laatste geval zal je als versturende partij een foutmelding krijgen dat je bericht niet kan worden bezorgd.

Maandag 22-01

Het platform is bij 7 blacklists waar het bekend stond als spammer weer vrijgegeven. Mail naar deze partijen komt weer goed door. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een oplossing voor het Microsoft-platform.

Dinsdag 23-01

Momenteel zijn wij in afwachting van een reactie van Microsoft. Dit kan 24 tot 72 uur duren.

Woensdag: 24-01

Tot op heden, ondanks meerdere verzoeken naar Microsoft, is er nog geen contact vanuit het Microsoft-team met ons geweest. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar zijn in dit geval afhankelijk van de reactiesnelheid van Microsoft.

Donderdag 25-01

09:25:
Wij hebben reactie van Microsoft ontvangen en de delisting-procedure is gestart. Op dit moment hebben wij nog geen tijdstip waarop de delisting afgerond is.

10:37:
Wij hebben een engineer vanuit het spam-team van Microsoft toegewezen gekregen die met ons deze case zal behandelen. Samen met deze engineer doen wij er alles aan om Microsoft het Hosted Exchange platform weer als e-mailafzender te accepteren. Op moment van schrijven is er nog geen tijdsindicatie dat het probleem verholpen zal zijn.

14:09:
Momenteel wachten wij op bevestiging van Microsoft dat het proces voltooid is.

Vrijdag 26-01

08:16:

Microsoft heeft bevestigd dat het proces is voltooid. Dit betekent dat er weer gemaild kan worden naar Microsoft-adressen zoals Hotmail en Outlook.com. De aankomende 24 tot 48 uur kan het nog zijn dat sommige e-mails bij de ontvanger als ongewenste mail worden gemarkeerd, vertraagd of niet aankomen. Dit zal na deze periode niet langer van toepassing zijn. E-mails komen nu aan bij de ontvangen en worden niet langer bij voorbaat geblokkeerd.