Onze data centra

Duurzame data centra

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid – voor onszelf, onze klanten, en de rest van de wereld – alles wat we kunnen doen om onze datacenters zo duurzaam mogelijk te maken, en hun energie-efficiëntie te maximaliseren.

ONTZ werkt uitsluitend samen met partners van groene en duurzame datacenters.

Duurzaamheid en efficiëntie gaan hand in hand.

100% groene energie. Geen compromissen. ONTZ opereerde als eerste in een gecertificeerde koolstof-neutrale datacenter in Nederland. Vandaag de dag maken onze datacenters gebruik van een combinatie van windenergie, waterkracht en biomassa.

Een geoptimaliseerde IT-infrastructuur gaat hand-in-hand met duurzaamheid, het minimaliseren van de lange termijn gevolgen voor het milieu. Daarom leggen we een sterke nadruk op efficiëntie in de opzet en werking van onze datacenters. We streven er voortdurend naar om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Het naar beneden brengen van PUE.

Een van de sleutels tot ons succes de afgelopen jaren heeft onze focus op PUE geweest (Power Usage Effectiveness). Wij zorgen er voor dat servers optimaal worden gebruikt, voordat we automatisch een extra server aanzetten. Dit proces gebeurt vol-automatisch dankzij VMware Host Power Management.

278095920