Virtualisatie

virtualisatie

Hogere beschikbaarheid, lagere kosten

Verhoog de beschikbaarheid van uw IT-infrastructuur en verlaag uw investeringen met virtualisatie.

Virtualisatie maakt het mogelijk om meerdere besturingssystemen en applicaties te laten werken op één of meerdere fysieke servers. Hierdoor wordt hardware efficiënter benut en besparen organisaties veel op hardware-investeringen.

Dankzij virtualisatie is het mogelijk om applicaties een hogere beschikbaarheid te geven en kunnen applicaties sneller worden geïmplementeerd.

Met virtualisatie wordt de ICT-infrastructuur vereenvoudig en de bedrijfskosten omlaag gebracht door minder investeringen in hardware en minder stroomverbruik dankzij serverconsolidatie.

ONTZ is gespecialiseerd in virtualisatie van servers, storage, werkplekken en netwerken op basis van VMware, HyperV en KVM.

Vmware Logo
Hyper-V
Virtualisatie

Wat is server-virtualisatie?

Zonder virtualisatie heeft iedere applicatie een toegewijde (fysieke)server nodig. Een dergelijke server wordt vaak slechts voor 15% gebruikt tijdens piekuren, de rest van de tijd staat de server niets te doen. Voor iedere applicatie die uw organisatie nodig heeft is een toegewijde server nodig. Met vijf applicaties heeft uw organisatie vijf servers die gemiddeld 15% van de capaciteit per server gebruiken.

Met virtualisatie wordt het mogelijk om vijf fysieke servers terug te brengen naar vijf virtuele servers op één fysieke server. Hierdoor is het niet langer nodig om te investeren in meerdere servers voor uw applicaties, maar volstaat één fysieke server.

Netwerkvirtualisatie

Netwerkvirtualisatie is het virtualiseren van een fysiek netwerk. Een virtueel netwerk heeft dezelfde kenmerken en mogelijkheden als een fysiek netwerk echter biedt een virtueel netwerk operationele voordelen.

Desktopvirtualisatie

Desktopvirtualisatie krijgt steeds meer een grotere rol binnen organisaties door de eenvoud en flexibiliteit deze oplossing biedt. Door desktops te virtualiseren worden de ouderwetse computerkasten bij medewerkers weggenomen en krijgt iedere medewerker een persoonlijke virtuele desktop welke vanaf ieder apparaat kan benaderen zoals een thin-client, laptop, thuis computer, iPhone, iPad, Windows Mobile of Android-apparaat. Desktopvirtualisatie kan on-premise of in een private cloud worden geleverd als online werkplek.

Desktopvirtualisatie

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend advies over virtualisatie

278095920