DNS servers 7 & 8 onbereikbaar.

19/7/2021 16:34

Storing volledig afgemeld.

19/7/2021 16:15

Alle diensten worden momenteel automatisch hersteld.

19/7/2021 15:15

Inmiddels hebben we tertiaire DNS servers ingeschakeld om routes bereikbaar te maken. We verwachten dat alle hinder voor 16:00 verholpen is.

19/7/2021 14:10

De problemen blijven momenteel aanhouden. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

19/7/2021 11:28

De verwachting dat NS7 en NS8 weer volledig operationeel zijn, is bijgesteld naar 14:00.

19/7/2021 10:28

Deze ochtend ervaren wij problemen met onze NS7 en NS8. Hierdoor zijn bepaalde diensten die beide DNS servers gebruiken en geen tertiaire DNS server hebben ingesteld niet bereikbaar. Onze engineers hebben het probleem gelokaliseerd en reeds de nodige handelingen uitgevoerd. Na verwachting zijn NS7 en NS8 om 12:45 weer volledig operationeel.

19/7/2021 09:38

We ontvangen meldingen dat sommige DNS servers niet reageren.

We hebben een nieuwe naam

We hadden al een tijd het gevoel dat onze oude naam niet meer aansloot bij datgene waar wij als organisatie voor staan.

Wij hebben gekozen voor een nieuwe naam, zodat wij beter naar buiten kunnen dragen wat wij maar al te graag doen: onze klanten op het gebied van ICT volledig ontzorgen.

Vanaf vandaag gaat Gene IT Solutions daarom verder als ONTZ.
Het is enkel een naamswijziging, verder verandert er niets.

Wat betekent dit voor jou als klant?

Organisatorisch gaat er als klant van Gene IT Solutions niets voor je veranderen.

Wij zullen de aankomende periode gebruiken om onze diensten te voorzien van onze nieuwe huisstijl, en gaan ons nieuwe domein ontz.nl in gebruik nemen.

Storing verholpen: Mogelijk hinder door landelijke internetstoring

We ondervinden op dit moment hinder van naar het lijkt een landelijke internetstoring. De problemen die bij ons zijn gemeld gaan over audio van inkomende gesprekken en het overgaan van toestellen. We updaten deze pagina zodra wij meer weten.

Oorzaak is een kabelbreuk bij Tele2.

Inmiddels heeft Tele2 de breuk hersteld.

https://tweakers.net/nieuws/160364/grote-storing-bij-tele2-is-voorbij.html

Anatov

Nieuwe gijzelsoftware Anatov in Nederland.

Er gaat nieuwe gijzelsoftware met de naam Anatova rond. De meeste slachtoffers bevinden zich in de Verenigde Staten, België, Duitsland en Frankrijk. Ook in Nederland zijn slachtoffers gemaakt, zegt cyberbeveiliger McAfee.

Anatova versleutelt bestanden op een getroffen systeem en die worden pas vrijgeven na betaling van losgeld. Onderzoekers van McAfee geloven dat Anatova alles in zich heeft om veel schade aan te richten.

De software is klein en krachtig en de makers ervan lijken veel kennis in huis te hebben. De ransomware is zo ontworpen dat die later door de makers kan worden uitgebreid. Daarnaast proberen de makers te voorkomen dat beveiligers en de politie een zogeheten ‘ontgijzelaar’ kunnen maken, waarmee mensen de besmetting kunnen terugdraaien zonder losgeld te betalen.

Anatova bekijkt welke systeemtaal er aanvankelijk op de computer is ingesteld om te bepalen waar de gebruiker vandaan komt. De gijzelsoftware werkt niet in de voormalige Sovjet-Unie, Egypte, Marokko, Irak en India. McAfee schrijft dat dit erop kan wijzen dat de makers uit een van die landen komen.

Opvallend is dat in Rusland veel infecties zijn gevonden. Dat zou kunnen omdat gebruikers in dat land hun computer in een andere taal dan Russisch hebben geïnstalleerd.

Anatova doet zich voor als een game of een applicatie en probeert mensen zo te verleiden om de software te downloaden. Als een systeem besmet is, eisen de makers van Anatova losgeld in cryptomunten, om precies te zijn 10 DASH. Dat is omgerekend meer dan 600 euro.

 

Bron: nu.nl
McAfee

Storing verholpen: Hosted Exchange op blacklist bij Microsoft.

Op dit moment staat onze Hosted Exchange-dienst op een blacklist van Microsoft. Hier worden e-mails verzonden vanaf het Hosted Exchange platform niet afgeleverd bij ontvangers die gebruik maken van emaildiensten bij Microsoft, zoals @Outlook.com en @hotmail.com.

12-2-2018

09:38: Er wordt onderzoek naar de oorzaak gedaan.

12:15: Oorzaak van blacklist is gevonden en Microsoft is hierover geïnformeerd.

13:04: Delisting bij Microsoft is in behandeling. Momenteel wachten wij op bevestiging van Microsoft.

17:25: Microsoft heeft additionele informatie verzocht voor de delisting. Deze is door ons verstrekt. Wij updaten zodra er meer informatie bekend is.

13-2-2018

09:34: Microsoft heeft ons verzoek gehonoreerd en de vermelding op de blacklist verwijderd.

 

Extra informatie.

Sinds onze vorige blacklistvermelding bij Microsoft, hebben wij limitaties ingesteld op e-mails die worden verzonden naar Microsoft. Nadat een aantal van onze klanten hun klanten hebben geinformeerd over Valentijnsspecials, blijkt dat deze limitatie niet voldoende was. Nieuwe maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen worden op moment van schrijven getroffen.

Onze excuses voor dit ongemak.

Storing Hosted Exchange opgelost.

Op dit moment ondervinden wij hinder van een storing op het Hosted Exchange platform. Gebruikers kunnen door deze onderbreking nieuwe mail niet inzien.

09:29: Oorzaak is gevonden en er wordt gewerkt aan een oplossing.

09:37: Storing is verholpen.

Onderhoud Hosted Exchange.

Datum: 29-01-2018
Starttijd: 23:00
Verwachte eindtijd: 23:20.
Impact: E-mail 20 minuten niet benaderbaar. 

Tijdens het onderhoud voeren wij verschillende performance-updates door aan het Hosted Exchange-platform. Hierdoor zal de e-mail gedurende 20 minuten niet benaderbaar zijn.

Update: 23:19.
Onderhoud is succesvol afgerond.

Haperende telefonieverbindingen bij trunkleverancier – Opgelost.

Probleem:

Sinds ongeveer 10.00 uur vanmorgen is er een DDoS aanval op ons platform. De DDoS aanval is automatisch gedetecteerd en snel en succesvol afgeweerd. Klanten hebben hierdoor tot 11.56 uur geen hinder ondervonden van de aanval.

De DDoS aanval duurt echter dusdanig lang dat tussen 11.56 en 12.02 uur klanten enige hinder hebben kunnen ondervinden. Bij gesprekken was er mogelijk jitter en  zijn er gesprekken weggevallen.

Oplossing:

De DDoS wordt op dit moment weer succesvol afgeweerd.

Hosted Exchange problemen opgelost.

Status: Storing is bijna verholpen.

Microsoft heeft bevestigd dat het proces is voltooid. Dit betekent dat er weer gemaild kan worden naar Microsoft-adressen zoals Hotmail en Outlook.com. De aankomende 24 tot 48 uur kan het nog zijn dat sommige e-mails bij de ontvanger als ongewenste mail worden gemarkeerd, vertraagd of niet aankomen. Dit zal na deze periode niet langer van toepassing zijn. E-mails komen nu aan bij de ontvangen en worden niet langer bij voorbaat geblokkeerd.


In het weekend van 21 januari heeft één onze klanten e-mail verzonden naar een groot aantal e-mailadressen welke door verschillende partijen aangemerkt zijn als spam. Hierdoor is een deel van ons Hosted Exchange platform op verschillende blacklists terecht gekomen. Het gevolg van deze blacklists is dat e-mail bij de ontvanger in het spamfilter terecht komt of in het ergste geval niet wordt afgeleverd. In dit laatste geval zal je als versturende partij een foutmelding krijgen dat je bericht niet kan worden bezorgd.

Maandag 22-01

Het platform is bij 7 blacklists waar het bekend stond als spammer weer vrijgegeven. Mail naar deze partijen komt weer goed door. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een oplossing voor het Microsoft-platform.

Dinsdag 23-01

Momenteel zijn wij in afwachting van een reactie van Microsoft. Dit kan 24 tot 72 uur duren.

Woensdag: 24-01

Tot op heden, ondanks meerdere verzoeken naar Microsoft, is er nog geen contact vanuit het Microsoft-team met ons geweest. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar zijn in dit geval afhankelijk van de reactiesnelheid van Microsoft.

Donderdag 25-01

09:25:
Wij hebben reactie van Microsoft ontvangen en de delisting-procedure is gestart. Op dit moment hebben wij nog geen tijdstip waarop de delisting afgerond is.

10:37:
Wij hebben een engineer vanuit het spam-team van Microsoft toegewezen gekregen die met ons deze case zal behandelen. Samen met deze engineer doen wij er alles aan om Microsoft het Hosted Exchange platform weer als e-mailafzender te accepteren. Op moment van schrijven is er nog geen tijdsindicatie dat het probleem verholpen zal zijn.

14:09:
Momenteel wachten wij op bevestiging van Microsoft dat het proces voltooid is.

Vrijdag 26-01

08:16:

Microsoft heeft bevestigd dat het proces is voltooid. Dit betekent dat er weer gemaild kan worden naar Microsoft-adressen zoals Hotmail en Outlook.com. De aankomende 24 tot 48 uur kan het nog zijn dat sommige e-mails bij de ontvanger als ongewenste mail worden gemarkeerd, vertraagd of niet aankomen. Dit zal na deze periode niet langer van toepassing zijn. E-mails komen nu aan bij de ontvangen en worden niet langer bij voorbaat geblokkeerd.

Storing telefonie: Verholpen.

Storing bij toeleverancier BT op vrijdag 19 januari 2018

Door een storing bij onze toeleverancier British Telecom (BT) was er van vrijdag 19-01-2018 10:48 uur tot zaterdag 20-01-2018 1:16 uur geen inkomend verkeer mogelijk. Er zijn geen problemen met uitgaand verkeer geweest, doordat wij voor uitgaande gesprekken meerdere mogelijkheden gebruiken en wij snel hebben kunnen “switchen” naar een alternatieve mogelijkheid. In Nederland is het helaas niet mogelijk om dit ook voor inkomend verkeer te doen.

Omdat het GIS-netwerk zelf geen uitval had, konden daarnaast alle klanten op het platform wel gewoon met elkaar bellen en konden collega’s onderling ook gewoon telefonisch contact hebben.

Oorzaak storing
Onze toeleverancier BT heeft normaal gesproken twee “fiber kabel routes” naar Nederland om alle gesprekken te verwerken. Dit is een redundant systeem, waarbij bij uitval van de ene route, de andere route het naadloos kan overnemen. Door een vervelend toeval waren er bij beide routes – die honderden kilometers van elkaar af liggen – problemen.

Van BT begrepen wij dat bij de route vanaf Duitsland de kabels bij Arnhem beschadigd zijn geraakt door werkzaamheden door derden waarbij heipalen recht door de kabels zijn geslagen. Ook bij de route vanaf Frankrijk zijn door bouwwerkzaamheden de kabels onherstelbaar beschadigd. Om de storing op te lossen moesten er door BT nieuwe kanalen en vezels geplaatst worden.

Vragen en reacties
Wij realiseren ons dat onze partners en eindklanten hiervan veel hinder hebben ondervonden. Door deze storing waarvan de oorzaak buiten onze macht ligt, hebben we niet de kwaliteit in dienstverlening kunnen leveren die wij nastreven. Dit vinden wij ontzettend vervelend en wij betreuren dit dan ook ten zeerste.

Onze toeleverancier BT heeft een uitstekende reputatie en bestuurt een aanzienlijk deel van de Europese markt. Wij werken al 8 jaar naar volle tevredenheid en zonder noemenswaardige storingen met BT samen en weten daarom dat zij met man en macht hebben gewerkt om dit probleem te verhelpen.

Wel zullen wij naar aanleiding van dit incident met BT in gesprek treden hoe zij in de toekomst dergelijke gevolgen gaan voorkomen. Hierover houden wij je op de hoogte.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

Historie:

Door een storing bij onze toeleverancier is er op dit moment geen inkomend verkeer mogelijk. Er zijn geen problemen met uitgaand verkeer. De storing ligt buiten ons platform, de toeleverancier werkt hard aan een oplossing. We houden je op de hoogte zodra wij meer horen.

Lees meer